Laatste nieuws

Het aller Laatste Nieuws voor deelnemers van Buiten Actief over de wekelijkse lessen. 

Alle trainingen starten deze week vanaf mijn Hessenweg Buiten Actief bosje tegenover Fletcher Hotel de Scheperskamp. Alle herstel eten en drinken na de training zijn bestemd voor een vrije gift voor de Kanjer Mountain Challenge voor de Kanjers voor Kanjers. 

maandag 5 juni: nordic walking 9 tot 10 uur

maandagmiddag nordic walking half 2 tot half 3

Dinsdag 6 juni XCO Walk&Run: 19.00 tot 20.00 uur 

Woensdag 7 juni Outdoor Fitness: 9.00 tot 10.00 uur 

hardlopen 18.30-19.30 

donderdag 8 juni : nordic walking 10.30-11.30 

XCO Walk&Run: 19.30-20.30 vanaf Hessenwegbosje Buiten Actief tegenover Hotel de Scheperskamp

vrijdag 9 juni: Sportief Wandelen 9.00 tot 10.00 uur

zaterdag 10 juni : Outdoor Fitness 9.00 vanaf de Babbelaar in t centrum waar Anne Sietsma 2 wandeltochten van 6 en 10 km uit heeft gezet voor t Goede Doel de Kanjers voor Kanjers

zondag 11 juni gaan we voor de Kanjer Mountain Challenge trainen op de Holterberg

 

————————————————————————–

Kanjer Mountain Challenge: voor het Goede Doel: Kanjers voor Kanjers, rennen, wandelen en fietsen we op donderdag 22 juni 2023 de Col de Croix de Fer

Samen Sterk! fietsen, wandelend en hardlopend hoogtemeters trainen voor deze prachtige berg: Col de la Croix de Fer!  heuveltraining maakt je Sterk! Bij Buiten Actief voor alle niveau’s heuveltrainingen op de Paasberg, Lochemseberg en Kale Berg voor hardlopers, wandelaars en nordic walkers.

——————————————————————————-

Buiten Sporten in de herfst en winter: 

Dat betekent regen, kou, wind en misschien zelfs sneeuw en ijs. Een excuus om voortaan elk moment binnen te blijven als het sport uurtje is? Zeker niet! Buiten sporten in de regen en kou heeft juist veel voordelen.

‘He bah, regen’. Dat is van bijna iedereen de eerste reactie als het regent.  Je moet jezelf er echt overheen zetten dat het regent. Mentaal erop voorbereiden. Toch gaan want na afloop heb je altijd een goed gevoel. En spijt als je niet bent gegaan. 

Slecht weer bestaat niet

Buiten sporten in de regen is iets waar je als beginnende sporter echt aan moet wennen. Hoezo gaat de training ook door als het regent? Deze vraag krijg ik regelmatig gesteld. Mijn standaard antwoord: slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding. En dat is zo waar! Want de winkels hangen vol met winterkleding om buiten mee te sporten. Voor elke sport en elk weertype is er lichtgewicht waterafstotende en windwerende kleding die je warm en droog houdt.

Tips en trucs

Mijn advies in de herfst en winter is: laagjes. Als je veel laagjes aantrekt, kun je altijd iets uittrekken zodra je het warm krijgt (en geloof me, dat krijg je!) en weer aan doen na afloop. Trek na de training een goede jas aan om warm mee naar huis te gaan en spring daarna meteen onder de warme douche of ga lekker in bad. Tip: rijd je met de auto terug, leg dan een handdoek op de stoel zodat die niet nat wordt. Heb je natte schoenen? Haal de zolen eruit en doe proppen kranten/folders erin. Niet bij de verwarming zetten, maar steeds de natte kranten verwisselen voor droge. Zo worden ze het snelste droog en blijven ze mooi.

Voordelen

Je wordt maar één keer nat tijdens een training in de regen. Dat is sowieso al een voordeel. Eenmaal nat blijf je nat en dan maakt het ook niet uit of het miezert of stortregent. In het laatste geval vind ik het eigenlijk altijd wel weer grappig. Je bent finaal doorweekt bikkelt lekker door, dat geeft toch een goed gevoel. Welke voordelen heeft sporten in de regen nog meer?

1. Regen zorgt voor verkoeling, waardoor de temperatuur om te sporten ideaal is. Je lichaam raakt niet oververhit en daarom kun je beter presteren.

2. Door de regen zit er meer zuurstof in de lucht. Ook dat zorgt ervoor dat je beter presteert. Niet voor niets loop ik altijd mijn beste tijden in de herfst en winter.

3. Je beweegt meer. Stilstaan in de regen is niet fijn, dus vaak past de trainer er de training op aan. Dat doe ik ook: tijdens de regen geen grondoefeningen en juist lekker in beweging blijven. Zo verbrand je dus nóg meer calorieën!

4. Je wordt er psychisch sterker van. Het geeft een enorme mentale boost als je tijdens een strotbui je toch buiten in het zweet staat te werken. Je hebt dat slechte weer maar mooi getrotseerd, je bent geen watje die voor Netflix kiest. Je bent een bikkel en je kunt alles aan!

5. Je hebt alle ruimte. Zeker in populaire sportgebieden, zoals bekende stadsparken, stikt het tegenwoordig van de sportgroepjes. Met mooi weer zie je allemaal volle groepen, met slecht weer valt minstens de helft af. Je hebt dus meer vrijheid en ruimte om lekker te trainen. Daar hebben we hier geen last’ van 🙂

6. Het geeft nóg meer voldoening dan na een mooi-weer-training. Als je na afloop je natte kleren van je af pelt en onder de douch springt, is dat echt een beloning. Als je daarna lekker onder een dekentje op de bank gaat liggen, heb je dat ook echt verdiend!

Gelukkig is er lekker veel regen voorspelt voor de komende tijd. Dus succes met Buitensporten!

 

PowerWalk, EasyRun ,Bewust Hardlopen en Fitness wandel trainingen:

Versterk al je loopspieren waardoor minder blessures!

Kracht en conditie trainen in de natuur tijdens prachtige routes. 

Verhoog je kracht en maakt je pas efficienter waardoor met elke stap meer afstand met minder energie!

Ook privé trainingen en kleine groepjes Starten met hardlopen, Nordic Walking, FitWalk-en Run én Aquasporten bij verschillende Hotel zwembaden in Lochem stuur me even een mailtje voor meer info.

LEKKER EN GEZOND BUITEN BEWEGEN OP ELK NIVEAU!!