Laatste nieuws

Het Laatste Nieuws voor alle deelnemers van Buiten Actief over de wekelijkse lessen. Kijk altijd een uur voor aanvang van je training op deze pagina. Bij te slecht weer (onweer, ijzel, storm, stortregen) of te Warm weer  en/of te weinig deelname kan de les worden afgelast tot 1 uur voor aanvang van de les!!

Voor diegene die in de vaste loopgroepen meelopen graag een afmelding wanneer je niet kan.

Let op!! Maandag  20 sept.  Start de Nordic Walking van 9 uur vanaf de parkeerplaats van Bosrijk Ruighenrode Vordenseweg 6 :  zie mail voor de vaste deelnemers. 

Maandagmiddag half 2 starten we vanaf camping de Wildenborcherhof, Wildenborchseweg 19  Vorden (vanaf zwembad de beemd + 2 km) 

Dinsdagavond 21 september: XCO Walk&Run: 19.00 uur Fletcher Hotel de Paasberg, vergeet je lichtjes niet!

Woensdagochtend 21 september Outdoor Fitness: 9.00 uur vanaf Hotel de Paasberg

woensdagavond Hardlopen: 18.30- 19.30 Landgoed Ampsen vanaf de parkeerplaats achter het oude gemeentehuis van Laren aan de Ampsenseweg in Lochem.

Locatie wijziging donderdagochtend 22 september: 10.30 uur: nordic walking vanaf Theehuis de Busker, GeesterseBroekweg 1, 7274 GC  Geesteren Zie mail voor de vaste deelnemers.

XCO Walk&Run donderdagavond 22 sept. : 19.00 uur vanaf Hotel de Paasberg.  Vergeet je lichtjes niet voor het laatste kwartier van de training.

vrijdagochtend: Sportief Wandelen: deze groep zit vol voor deze ochtend

Ook privé trainingen en kleine groepjes Starten met hardlopen en powerwalking 0p aanvraag.

LEKKER EN GEZOND BUITEN BEWEGEN!!


Sportrusten is fan van ademhalingsoefeningen, kou, hardlopen, vroeg opstaan en avontuur:  www.sportrusten.nl

Een fit lichaam en positieve gedachtes zijn niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor de relaties met familie, vrienden en collega’s.

Sportrusten helpt je te ontdekken welke ademhalingsoefeningen voor jou werken en hoe je slim kunt hardlopen en eten om topfit te worden.

Zet de wekker een uur eerder dan normaal en begin de dag met een ochtendritueel. Het is wonderbaarlijk wat dat doet met je dag. Begin de dag met mediteren, affirmaties, lezen, schrijven en BEWEGEN en er lijken ineens 48 uur in een dag te gaan.

‘Dat vroege opstaan is trouwens geweldig! Iedere dag 20 minuten ademhalingsoefeningen en de dag lijkt wel twee keer zo lang!


Ik geef prive trainingen met 2-tallen en 4-tallen,  Personal trainingen op afspraak in Nordic Walking, Power Walking, Fitness Walk- of Run en Starten met hardlopen. Stuur me even een mailtje voor een afspraak.

Bij alle trainingen van te voren opgeven via de mail of app.  Trainingen zijn alleen op 1,5 meter met 4-tallen. 

Voor- en na de training ook op 1,5 meter met max. groepjes van 4 personen .

Verder gelden natuurlijk alle voorzorgmaatregelen die al van toepassing waren vanaf maart zoals:

  • als je niet fit bent niet naar een training komen
  • kom niet té vroeg naar een training, 5 minuten voor aanvang van een training is prima
  • blijf na de training niet té lang met té veel mensen bij elkaar

Bewegen moet blijven want dat is een van de belangrijkste wapens in de strijd tegen het COVID-19 virus. Een goede conditie is belangrijk voor de weerstand. De activiteit van de Natural Killer cellen (NK-cellen), cellen die de virussen die binnenkomen “killen”, neemt toe door te gaan bewegen (Nieman et al., 2005). En dat is slechts één voorbeeld. Een actieve leefstijl is meer nodig dan ooit!


Samenwerking met Top Motion Gelderland met en via Running Center Zutphen. Hardloopanalyse aan de hand van de Hudltechnique app zie https://www.hudl.com/products/technique

De Top Motion Running Lab geef je een heldere analyse over de (hard)loopbeweging. Aan de hand van de resultaten geven we jou gericht advies. De Top Motion Running Lab biedt jou een stevige basis om efficiënter te gaan lopen. De Running Lab geeft ook een indicatie waar bij jou een verhoogde kans aanwezig is op blessures. We meten namelijk ook de krachten die op jouw gewrichten komen. De bevinden komen in een uitgebreide rapportage te staan. Deze rapportage zullen we na de test met jou bespreken.

Buiten Actief deelnemers geef even door als je belangstelling hebt voor t bovenstaande!

Belangstelling voor de Wim Hof Methode??  met Anne Eijsink van www.eijscoach.nl

De Wim Hof Methode is praktisch toepasbaar en dat zorgt ervoor dat we concrete resultaten kunnen boeken, namelijk:

  • Versterken van je fysieke en mentale gezondheid;
  • Het vergroten van je veerkracht;
  • Het bouwen aan gezonde gewoontes.

Meer informatie over Wim Hof Methode vind je op de website van Wim Hof.

Geef ook hier even aan als je belangstelling hebt voor 2 x 2,5 uur een Wim Hof Clinic van Anne Eijsink!


Bij Buiten Actief zijn er regelmatig heuveltrainingen voor wandelaars en hardlopers.

Kanjer Mountain Challenge volgend jaar  24 Juni 2022 zie website:

www.stichtingkanjersvoorkanjers.nl

Kanjer Mountain Challenge: Klimmen voor Kanjers!

Lochem, 21 oktober 2020:

Bij Buiten Actief Lochem zijn we al begonnen met de heuveltrainingen op verschillende locaties in- en rondom Lochem en Barchem omdat deze voor alle wandelaars en hardlopers bijzonder conditie- en spierversterkend zijn. Ook zijn deze trainingen Corona Proof. Altijd opgeven van te voren via de mail of whatsapp. en we lopen in groepjes van 4 met daartussen ruime afstand en altijd onderling die 1,5 meter.