Laatste nieuws

Het aller Laatste Nieuws voor deelnemers van Buiten Actief over de wekelijkse lessen. 

Let op last minute wijzigingen 1 uur voor aanvang van de training kan ivm te weinig deelname en/of gevaarlijk weer een training van locatie wijzigingen of niet doorgaan. Ik geef dit dan ook door via de app of de mail. 

maandag 27 november:  Let op vandaag! deze trainingen kunnen nog tot in het laatste halve uur afgelast worden ivm vele ziekmeldingen en door de slechte weersomstandigheden. Bij de Hoge Weide hebben we wel veel afdakjes om te schuilen en daar oefeningen te doen, zijn we toch Buiten Actief. Let wel op je kleding, laagjes kleding, die waterafstotend is. petje en of hoedje en sjaalkraag of sjaal en handschoenen niet vergeten. 

Verderop deze Laatste Nieuws pagina meer over Buiten Actief zijn met regen, wind en sneeuw en meer over kleding en schoenen bij Buiten Sporten.

Deze gaat NIET door!! 9 uur tot 10 uur nordic walking easy tussen 3km en 5km wel even aanmelden graag via de mail of de app. als je mee wil doen in deze groep. Start is vanaf de parkeerplaats van de Hoge Weide, daarna drinken we samen koffie in het Grandcafe bij de Hoge Weide

half 11  tot 11  uur: nordic walking prive training met zeer rustig tempo om de juiste techniek aan te leren ook voor mensen die niet zo lang en zo snel kunnen bewegen 

11.15 uur tot 12 uur NW prive training vanaf de parkeerplaats vd Tusselerhof

13.30 tot 14.30 : Nordic Walking tussen de 4 en 6 km: ieder in zijn eigen tempo van vandaag vanaf de parkeerplaats vd Hoge Weide bij t fietsenhok achterop de parkeerplaats bij de ingang naar de poli

de rest vd week gaan alle trainingen door ik geef alleen de startlocaties nog door

Dinsdagavond 28 november: XCO FitWalk&Run 19.00 tot 20.00 uur: vanaf Tusselerhof auto parkeerplaats en als het regent onder t grote afdak van Verzorgingstehuis Tusselerhof net voor de entree van het Grandcafe daar. Als je voor of na de training nog naar t toilet moet is dit mogelijk. Belangrijke Tip: een petje, hoed of mutsje voor als t regent of sneeuwt en evt dunne handschoentjes is prettig bij t sporten in dit weer. Ook laagjes kleding is aan te bevelen ivm wisselende temperaturen. 

Woensdag 29 november:   9 uur tot 10 uur: Outdoor Fitness= Fitness Walk&Run: vanaf : de parkeerplaats van Hotel Bonaparte na de training is er koffie/thee bij Hotel Bonaparte binnen en daarna om half 11 is er evt watergym voor de liefhebbers in een kleine groep en daarna evt sauna. wel even aanmelden bij mij via de app of mail.

Voor de avond groepen vergeet niet je lichtjes weer mee te nemen!

Woensdagavond hardlopen voor alle niveau’s: 18.30 tot 19.45 uur: We starten vanaf de parkeerplaats bij de Jumbo en de AH

Donderdagochtend 30 november  : 10.30 tot 11.30 vanaf de parkeerplaats van de Hoge Weide, Zwiepseweg 107 Lochem. als de zon schijnt gaan we over de Lochemse Enk en als t regent lopen we onder de bomen door en langs t lindenlaantje naar het Cloese Bosje.

Donderdagavond :  XCO Fitness Walk & Run 19.30 tot 20.30 vanaf de parkeerplaats bij de Jumbo en de AH onder t afdakje

Vrijdagochtend 1 december  Sportief Wandel training: 9 uur starten we vanaf de parkeerplaats van Hotel Bonaparte achter het bushokje

Na de training: Het is goed voor je lichaam om droge en warme kleding aan te doen na de training. Vergeet niet droge sokken en schoenen. want als je koude voeten hebt blijft je lichaam helemaal koud. Ook een bidon water voor na de training, ook met kouder weer is t goed om veel te drinken. In veel horeca krijgen we geen glas water meer bij de koffie dus neem je eigen bidon mee.

Zaterdag 2 december : Fitloop vanaf Fletcher Hotel de Scheperskamp 9 tot 10  

Zondag 3 december: We lopen verschillende routes kort, midden en langer als je mee wil, we starten vanaf Eetcafe de Kaleberg. Voor de liefhebber die mee wil we starten om 9 uur op de parkeerplaats van Eetcafe de Kale Berg.  (graag even een berichtje als je mee wil doen)


De foto’s van de Kanjer Mountain Challenge 2023 staan on-line op: www.kanjersvoorkanjers.nl onder Kanjer Mountain Challenge www.stichtingkanjersvoorkanjers.nl/kanjer-mountain-challenge/ 

Kanjer Mountain Challenge: voor het Goede Doel: Kanjers voor Kanjers, rennen, wandelen en fietsen we op donderdag 20 juni 2024 de Col de L’Iséran in Frankrijk! Wie gaat er met me mee??

Samen Sterk! fietsend, wandelend en/of hardlopend hoogtemeters trainen voor deze prachtige berg:   heuveltraining maakt je Sterk! Bij Buiten Actief voor alle niveau’s heuveltrainingen op de Paasberg, Lochemse berg en Kale Berg voor hardlopers, wandelaars en nordic walkers. 

KANJER MOUNTAIN CHALLENGE  2024 :  JOUW DOEL VOOR 2024!!

Col de L’Iséran in Frankrijk op 20 juni 2024

Train met ons mee en geef je op voor deze prachtige mooie Challenge voor een heel mooi Goed doel:  Kanjers voor Kanjers

——————————————————————————-

Buiten Sporten in de herfst en winter: 

Dat betekent regen, kou, wind en misschien zelfs sneeuw en ijs. Een excuus om voortaan elk moment binnen te blijven als het sport uurtje is? Zeker niet! Buiten sporten in de regen en kou heeft juist veel voordelen.

‘He bah, regen’. Dat is van bijna iedereen de eerste reactie als het regent.  Je moet jezelf er echt overheen zetten dat het regent. Mentaal erop voorbereiden. Toch gaan want na afloop heb je altijd een goed gevoel. En spijt als je niet bent gegaan. 

Slecht weer bestaat niet

Buiten sporten in de regen is iets waar je als beginnende sporter echt aan moet wennen. Hoezo gaat de training ook door als het regent? Deze vraag krijg ik regelmatig gesteld. Mijn standaard antwoord: slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding. En dat is zo waar! Want de winkels hangen vol met winterkleding om buiten mee te sporten. Voor elke sport en elk weertype is er lichtgewicht waterafstotende en windwerende kleding die je warm en droog houdt.

Tips en trucs

Mijn advies in de herfst en winter is: laagjes. Als je veel laagjes aantrekt, kun je altijd iets uittrekken zodra je het warm krijgt (en geloof me, dat krijg je!) en weer aan doen na afloop. Trek na de training een goede jas aan om warm mee naar huis te gaan en spring daarna meteen onder de warme douche of ga lekker in bad. Tip: rijd je met de auto terug, leg dan een handdoek op de stoel zodat die niet nat wordt. Heb je natte schoenen? Haal de zolen eruit en doe proppen kranten/folders erin. Niet bij de verwarming zetten, maar steeds de natte kranten verwisselen voor droge. Zo worden ze het snelste droog en blijven ze mooi.

Voordelen

Je wordt maar één keer nat tijdens een training in de regen. Dat is sowieso al een voordeel. Eenmaal nat blijf je nat en dan maakt het ook niet uit of het miezert of stortregent. In het laatste geval vind ik het eigenlijk altijd wel weer grappig. Je bent finaal doorweekt bikkelt lekker door, dat geeft toch een goed gevoel. Welke voordelen heeft sporten in de regen nog meer?

1. Regen zorgt voor verkoeling, waardoor de temperatuur om te sporten ideaal is. Je lichaam raakt niet oververhit en daarom kun je beter presteren.

2. Door de regen zit er meer zuurstof in de lucht. Ook dat zorgt ervoor dat je beter presteert. Niet voor niets loop ik altijd mijn beste tijden in de herfst en winter.

3. Je beweegt meer. Stilstaan in de regen is niet fijn, dus vaak past de trainer er de training op aan. Dat doe ik ook: tijdens de regen geen grondoefeningen en juist lekker in beweging blijven. Zo verbrand je dus nóg meer calorieën!

4. Je wordt er psychisch sterker van. Het geeft een enorme mentale boost als je tijdens een strotbui je toch buiten in het zweet staat te werken. Je hebt dat slechte weer maar mooi getrotseerd, je bent geen watje die voor Netflix kiest. Je bent een bikkel en je kunt alles aan!

5. Je hebt alle ruimte. Zeker in populaire sportgebieden, zoals bekende stadsparken, stikt het tegenwoordig van de sportgroepjes. Met mooi weer zie je allemaal volle groepen, met slecht weer valt minstens de helft af. Je hebt dus meer vrijheid en ruimte om lekker te trainen. Daar hebben we hier geen last’ van 🙂

6. Het geeft nóg meer voldoening dan na een mooi-weer-training. Als je na afloop je natte kleren van je af pelt en onder de douch springt, is dat echt een beloning. Als je daarna lekker onder een dekentje op de bank gaat liggen, heb je dat ook echt verdiend!

Gelukkig is er lekker veel regen voorspelt voor de komende tijd. Dus succes met Buitensporten!

PowerWalk, EasyRun ,Bewust Hardlopen en Fitness wandel trainingen:

Versterk al je loopspieren waardoor minder blessures!

Kracht en conditie trainen in de natuur tijdens prachtige routes. 

Verhoog je kracht en maakt je pas efficienter waardoor met elke stap meer afstand met minder energie!

—————————-

De foto’s van de Kanjer Mountain Challenge 2023 staan on-line op: www.kanjersvoorkanjers.nl onder Kanjer Mountain Challenge www.stichtingkanjersvoorkanjers.nl/kanjer-mountain-challenge/ 

Kanjer Mountain Challenge: voor het Goede Doel: Kanjers voor Kanjers, rennen, wandelen en fietsen we op vrijdag 21 juni 2024 de Col de L’Iséran in Frankrijk! Wie gaat er mee??

Samen Sterk! fietsen, wandelend en hardlopend hoogtemeters trainen voor deze prachtige berg:   heuveltraining maakt je Sterk! Bij Buiten Actief voor alle niveau’s heuveltrainingen op de Paasberg, Lochemseberg en Kale Berg voor hardlopers, wandelaars en nordic walkers. 

CHALLENGE  2024 :  JOUW DOEL VOOR 2024!!

Col de L’Iséran in Frankrijk op 21 juni 2024

Train met ons mee en geef je op voor deze prachtige mooie Challenge voor een heel mooi Goed doel:  Kanjers voor Kanjers

——————————————————————————-

Buiten Sporten in de herfst en winter: 

Dat betekent regen, kou, wind en misschien zelfs sneeuw en ijs. Een excuus om voortaan elk moment binnen te blijven als het sport uurtje is? Zeker niet! Buiten sporten in de regen en kou heeft juist veel voordelen.

‘He bah, regen’. Dat is van bijna iedereen de eerste reactie als het regent.  Je moet jezelf er echt overheen zetten dat het regent. Mentaal erop voorbereiden. Toch gaan want na afloop heb je altijd een goed gevoel. En spijt als je niet bent gegaan. 

Slecht weer bestaat niet

Buiten sporten in de regen is iets waar je als beginnende sporter echt aan moet wennen. Hoezo gaat de training ook door als het regent? Deze vraag krijg ik regelmatig gesteld. Mijn standaard antwoord: slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding. En dat is zo waar! Want de winkels hangen vol met winterkleding om buiten mee te sporten. Voor elke sport en elk weertype is er lichtgewicht waterafstotende en wind werende kleding die je warm en droog houdt.

Tips en trucs

Mijn advies in de herfst en winter is: laagjes. Als je veel laagjes aantrekt, kun je altijd iets uittrekken zodra je het warm krijgt (en geloof me, dat krijg je!) en weer aan doen na afloop. Trek na de training een goede jas aan om warm mee naar huis te gaan en spring daarna meteen onder de warme douche of ga lekker in bad. Tip: rijd je met de auto terug, leg dan een handdoek op de stoel zodat die niet nat wordt. Heb je natte schoenen? Haal de zolen eruit en doe proppen kranten/folders erin. Niet bij de verwarming zetten, maar steeds de natte kranten verwisselen voor droge. Zo worden ze het snelste droog en blijven ze mooi.

Voordelen

Je wordt maar één keer nat tijdens een training in de regen. Dat is sowieso al een voordeel. Eenmaal nat blijf je nat en dan maakt het ook niet uit of het miezert of stortregent. In het laatste geval vind ik het eigenlijk altijd wel weer grappig. Je bent finaal doorweekt bikkelt lekker door, dat geeft toch een goed gevoel. Welke voordelen heeft sporten in de regen nog meer?

1. Regen zorgt voor verkoeling, waardoor de temperatuur om te sporten ideaal is. Je lichaam raakt niet oververhit en daarom kun je beter presteren.

2. Door de regen zit er meer zuurstof in de lucht. Ook dat zorgt ervoor dat je beter presteert. Niet voor niets loop ik altijd mijn beste tijden in de herfst en winter.

3. Je beweegt meer. Stilstaan in de regen is niet fijn, dus vaak past de trainer er de training op aan. Dat doe ik ook: tijdens de regen geen grondoefeningen en juist lekker in beweging blijven. Zo verbrand je dus nóg meer calorieën!

4. Je wordt er psychisch sterker van. Het geeft een enorme mentale boost als je tijdens een strotbui je toch buiten in het zweet staat te werken. Je hebt dat slechte weer maar mooi getrotseerd, je bent geen watje die voor Netflix kiest. Je bent een bikkel en je kunt alles aan!

5. Je hebt alle ruimte. Zeker in populaire sportgebieden, zoals bekende stadsparken, stikt het tegenwoordig van de sportgroepjes. Met mooi weer zie je allemaal volle groepen, met slecht weer valt minstens de helft af. Je hebt dus meer vrijheid en ruimte om lekker te trainen. Daar hebben we hier geen last’ van 🙂

6. Het geeft nóg meer voldoening dan na een mooi-weer-training. Als je na afloop je natte kleren van je af pelt en onder de douch springt, is dat echt een beloning. Als je daarna lekker onder een dekentje op de bank gaat liggen, heb je dat ook echt verdiend!

Gelukkig is er lekker veel regen voorspelt voor de komende tijd. Dus succes met Buitensporten!

PowerWalk, EasyRun ,Bewust Hardlopen en Fitness wandel trainingen:

Versterk al je loopspieren waardoor minder blessures!

Kracht en conditie trainen in de natuur tijdens prachtige routes. 

Verhoog je kracht en maakt je pas efficienter waardoor met elke stap meer afstand met minder energie!

Ook privé trainingen en kleine groepjes Starten met hardlopen, Nordic Walking, FitWalk-en Run én Aquasporten bij verschillende Hotel zwembaden in Lochem stuur me even een mailtje voor meer info.

LEKKER EN GEZOND BUITEN BEWEGEN OP ELK NIVEAU!!